Kamerarendszer

Biztonsági kamera rendszerek telepítése, karbantartása, ellenőrzése

Valószínűleg az Ön hétköznapjai is úgy telnek, hogy reggel elmegy otthonról, miután bezárta lakása ajtaját és csak késő délután vagy éppen este ér haza. Olykor talán több napra is el kell utaznia és nincs, aki vigyázna otthonára, értékeire. Aggódhat éjszakára, hétvégére őrizetlenül maradt telephelye, irodája, üzlete miatt is. Bármennyire is aggódik, nem lehet egyszerre mindenütt jelen. Mi bármikor és bárhol ott lehetünk Ön helyett. Ha éjszaka nyugodtan szeretne aludni, majd nappal nyugodtan dolgozni vagy utazni, kamerarendszer telepítését ajánljuk Önnek.


Partnercégünk az Őrtorony Kft. vállalja Siófok teljes területén (Siófok-Széplak, Siófok-Kiliti, Siófok-Sóstó városrészeken is) és a vonzáskörzetében lévő településeken (Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszabadi, Töreki, Ságvár, Balatonvilágos) közterületek, ingatlanok, épületek teljes kamerázását. Minden esetben az egyedi igényekhez alkalmazkodnak, legyen szó akár kis méretű, akár több szintes, nagy alapterületű épületről, ingatlanról. Cégek, vállalatok, magánszemélyek egyaránt megkereshetik őket. Az egyik legmodernebb technikai eszközparkkal rendelkeznek, emellett biztosítják a kamerarendszer folyamatos felügyeletét.

Vállalják:

  • biztonsági kamera rendszerek kiépítését (kül- és beltéri, rejtett), karbantartását, javítását
  • térfigyelő rendszerek kiépítését
  • kaputelefon szerelést
  • riasztórendszerek kiépítését, karbantartását, javítását és 24 órás távfelügyeletét
  • tűzjelző rendszerek kiépítését, karbantartását, javítását
  • hőmérséklet megfigyelést (épület temperálást)

Biztonsági kamera rendszerek

Bizonyára Ön is látott már üzletekben, pénzintézetekben vagy akár közterületeken elhelyezett biztonsági kamerákat. Ezek a kamerák analóg vagy digitális módon rögzítik a képeket, majd valamilyen hálózat felhasználásával egy központi ügyeleti helyre juttatják őket. A H-Future Kft. által alkalmazott vezetékes összeköttetés megbízható, ugyanakkor költségkímélő módja a távfelügyeletre történő átjelzésnek.

A biztonsági kamerák több típusba sorolhatók és egymással kombinálhatók is szükség esetén. Felszerelésének helye szerint lehet a kamera beltéri vagy kültéri. Utóbbi feladata leginkább a térfigyelés, de vannak rendszám felismerő kamerák is. A kamera lehet csak nappalra ajánlott vagy sötétedéskor magától bekapcsoló, infraledes, „sötétben látó” is. A kamerák által közvetített kép lehet színes vagy fekete-fehér. Kaphatók kamerák beépített mikrofonnal is. Lehetnek rejtettek – ezek ajtó kukucskálóba vagy kapucsengőbe javasoltak -, de akár „vandálbiztosak” is. Lehetnek a biztonsági kamerák rögzítettek vagy mozgathatók. A rögzített kamerák csak beltérre, kis terület megfigyelésére alkalmasak inkább. Használhatók vezetékes és vezeték nélküli, valamint analóg vagy digitális kamerák. A digitális kamerák képe élesebb, jobban nagyítható, a torzítás elhanyagolható mértékű. Egy számítógéppel sok kamera képe feldolgozható, rögzíthető.

IP kamerák

Az IP (Hálózati vagy Internet Protocol) kamerák akár az interneten keresztül, távirányítóval is mozgathatók. Képük weblapba illeszthető. Bárhonnan megtekinthetők a böngészők segítségével a régebbi és a valós idejű felvételek is. Kábellel vagy routerrel csatlakoznak az otthoni hálózathoz, működésükhöz nem szükséges bekapcsolt számítógép, mint a webkamerák esetében. Bár áruk lényegesen magasabb az analóg kamerákénál, értékeink védelmében mégis ajánlott telepítésük. Ezeknél a korszerű eszközöknél a kamera által továbbított, a digitális rögzítő által felvett képek a felszerelt rögzítő merevlemezére kerülnek, ahol előre meghatározott ideig tárolódnak. Ezen idő leteltével automatikusan felülírja őket új felvételekkel a rendszer. A felvételek egy részéről vagy egészről szükség szerint bármikor másolat készíthető. Amennyiben Önnek igénye van rá, esemény bekövetkeztekor a rögzítéssel egyidejűleg a mozgásérzékelő riasztást is küld a siófoki távfelügyeleti központnak.

Miért telepítsünk kamerarendszert?

Bármennyire korszerű is egy biztonsági kamera rendszer, önmagában nem elégséges védelmi eszköz. Sem megakadályozni, sem hátráltatni nem képes fizikálisan az illegális behatolást.

Pszichológiai hatása nem elhanyagolható, hiszen melyik illetéktelen látogatót nem zavarja, ha éles szemek figyelik tevékenységét. Ezen a hatáson alapulnak az álkamerákkal vagy üres kameraházakkal való kísérletezések is. Az illegális behatolók ugyanakkor gyakran „profik”, könnyedén megkülönböztetik a valós veszélyt a gyenge próbálkozástól. Ma már ezek a kamerarendszerek nem tekinthetők luxusnak, hiszen nagy értékeket segítenek megóvni. Ha „spórolni akarunk” rajtuk, sokat veszíthetünk.

A kamerarendszerek legfontosabb szerepe egyértelműen a tények pontos rögzítése. A sokáig megőrizhető felvételek bizonyítékul szolgálhatnak a későbbiekben akár egy bűnügyi eljárás során is. Közterület megfigyelést nem is végezhet bárki – kizárólag a rendőrségnek és az adott település önkormányzata közterület felügyeletének van hozzá joga.


A kamera tehát önmaga nem véd, nem helyettesítheti a biztonsági szolgálat munkáját, viszont figyel, felvételeket készít. Megfelelő konstrukció esetén a rendszer riasztást is küld a távfelügyeleti központnak.


Bízza szakemberre a telepítést!

Mi kell ahhoz, hogy egy kamerarendszer jól lássa el feladatát? Egyrészt a megfelelő rendszert kell kiválasztani. Másrészt pedig optimális helyekre és az előírásoknak megfelelő módon kell telepíteni a rendszer részegységeit. Javasoljuk ezért, hogy már a kamerák kiválasztása előtt konzultáljon szakemberrel, és a telepítést, beüzemelést is bízzuk szakemberre!

Bármilyen korszerű, mindenre képes kamerarendszert is vásárolunk meg - tegyük fel online, egy webáruházban - akár egy rosszul beállított kamerapozíció miatt is kárba veszhet befektetett pénzünk! Ha biztonsági rés marad a lefedettségen, vagy könnyen kiiktathatnak egy kamerát, hiába volt a beruházás, és akkor már valószínűleg hiába futunk eltulajdonított értékeink után.


Amennyiben biztonsági kamera rendszer telepítése mellett dönt, vagy már meglévő kamerarendszerét szeretné lecserélni, kérjük, írjon vagy hívjon bennünket információért, vagy Önre szabott ajánlatért!

Ugrás az oldal tetejére
Ugrás az oldal tetejére